Ingrediënten

  1 eidooier
  50 gram boter
  600 gram geschilde pompoen in stukken
  zout en peper
  1 1/4 liter kippenbouillon
  1-2 theelepels kerriepoeder
  1 teentje knoflook, fijngesneden
  4 sjalotjes, fijngesneden
  45 gram geschaafde amandelen
  1 dl slagroom

Bereidingswijze

Voor 4-6 personen. Bak de sjalot, knoflook en kerriepoeder ongeveer 5 minuten op zacht vuur in de boter. Voeg de pompoen en wat zout en peper toe en bak dit 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, breng deze aan de kook en laat de soep ca.30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng hem opnieuw aan de kook. Klop de eidooier los met de slagroom, roer hier enkele lepel hete soep door en roer dit mengsel door de soep. Warm de soep goed door, maar laat hem niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan en strooi ze voor het serveren over de soep.