Ingrediënten

  500 gram pompoen, in blokjes
  2 eetlepels olijfolie
  1/2 eetlepel roomboter
  1 kleine ui, gesnipperd
  400 gram risotto
  1 dl droge witte wijn
  1 a 1 1/2 liter groentebouillon
  1 eetlepel mosterd
  100 gram cheddar, geraspt
  1 eidooier
  1 theelepel witte wijnazijn
  1 theelepel honing
  1 dl groentebouillon
  1 theelepel mosterd
  1 eetlepel pompoenpit olie en 2 dl maiskiemolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Meng voor de dressing de eidooier, witte wijnazijn, honing, 1 dl groentebouillon, 1 theelepel mosterd en 1 eetlepel pompoenpit olie met een staafmixer door elkaar. Giet er langzaam, met de staafmixer aan, zoveel maiskiemolie bij tot de dressing gaat binden. Verhit voor de risotto 2 eetlepels olijfolie en de roomboter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en blijf roeren totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en roer tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. (misschien is niet alle bouillon nodig). Schep na 5 minuten van de kooktijd de pompoenblokjes door de rijst en laat ze meegaren. Roer de mosterd, cheddar en 3 eetlepels van de dressing door de gare risotto. Serveer de rest van de dressing er apart bij zodat iedereen naar smaak dressing kan toevoegen.