Ingrediënten

  zout
  30 gram rucola
  2 eetlepels vers gehakte tijm en oregano
  3 eetlepels olijfolie
  2 eetlepels honing
  peper
  200 gram roquefort of gorgonzola
  300 gram bloem
  2 eetlepels olijfolie
  20 gram verse gist. verkruimeld
  2 rijpe handperen in blokjes
  1/2 teentje knoflook fijngehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Los de gist op in 1 1/4 dl lauwwarm water. Roer 1/3 van de bloem door het mensel en laat het ongeveer 20 minuten staan. Voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe en kneed het tot een soepel doeeg. Voeg eventueel extra water toe. Dek het deeg af en laat het een uur rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kneed het deeg nog even door en bedek de bakplaat ermee of verdeel het in twee stukken. Rol ze uit tot cirkels van 30 cm doorsnee.
Beleg de deegbodems met de verbrokkelde kaas. Schep de honing en 1 eetlepel olijfolie over het geheel en bestrooi het met de kruiden. Bak de pizza’s af op een bakplaat onder in de oven in 15 minuten lichtbruin en gaar. Maak de rucola aan met 1 eetlepel olijfolie en knoflook en verdeel het over de pizza’s. Bestrooi de pizza’s met de peer en versgemalen peper.