Ingrediënten

  6 blaadjes verse basilicum, in reepjes gescheurd
  zout en peper
  250 gram bloem. liefst Italiaanse soort 00, plus iets extra om te bestuiven
  150 gram mozzarella, in plakjes
  olijfolie
  15 gram verse gist
  5 tomaten, ontveld en fijngehakt
  1/2 theelepel zout
  120 ml lauw water

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Maak het pizzadeeg: Zeef de bloem met wat zout en maak op het aanrecht een bergje met een kuiltje erin. Prak de gist in het water met een vork heel glad en giet in het kuiltje. Werk er met je vingers de bloem door en maak een zacht deeg. Kneed het en rek het uit; het moet glad en elastisch worden. Maak er een bal van, snij er een kruis in en leg het in een afgedekte kom. Laat het op een warme plaats zo’n 3 uur rijzen; het volume moet bijna verdubbeld zijn. Plet het met je hand en rol het op een licht met bloem bestoven aanrecht tot een dikke plak van ongeveer 5 mm uit. Bestrijk een bakplaat met olie of leg er bakpapier op. Leg de schijf deeg erop en druk hem uit tot het hele oppervlak bedekt is. Maak de rand iets dikker dan het midden.

Verhit de oven tot 220 graden. Verdeel de tomaten over het deeg en sprenkel er wat olijfolie over. Zet de pizza 15 tot 20 minuten in de oven. Leg er dan de mozzarella en basilicum op, bestrooi alles met zout en peper en besprenkel met nog wat olijfolie. Zet de pizza opnieuw 7 tot 8 minuten in de oven.