Ingrediënten

  150 gram pikante kaas, Gruyere of Goudse), in kleine dobbelsteentjes
  4 a 5 eieren (200 gram)
  150 gram bloem, gezeefd
  100 gram boter
  5 gram zout

Bereidingswijze

Voor ca. 30 stuks. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 250 ml water met het zout en de boter in een steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur en spatel de bloem erdoor. Laat dit mengsel op laag vuur gaar worden, roer met een houten spatel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe zodat er een stevige gladde massa ontstaat. Spatel de kaas erdoor. Leg het soezendeeg met 2 theelepels in kleine hoopjes op een, ingevette en met bloem bestrooide, bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de hoopjes deeg, na het bakken zijn ze ongeveer een keer zo groot. Bak de soezen in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin en net gaar.