Ingrediënten

  4-5 handperen, geschild en in dunne plakjes
  250 gram gorgonzola, in stukjes
  1 rol koelvers bladerdeeg of plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid
  1 ei, losgeklopt
  75 gram amandelschaafsel
  1 eetlepel tijmblaadjes
  3 eetlepels honing

Bereidingswijze

Voor 6 personen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg het deeg op de bakplaat en vouw de buitenste randen om. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel de kaas erover. Leg de perenpartjes dakpansgewijs op de kaas. Besprenkel met de honing en bestrooi met de tijm. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestrijk de deegranden met ei. Bak de plaattaart in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. (geen liefhebber van gorgonzola? Kan ook goed met geitenkaas en brie)