Ingrediënten

  6 grote tomaten, onveld, ontzaad en fijngehakt
  zout en versgemalen peper
  500 gram penne (of spaghetti)
  versgeraspte pecorino kaas
  4 eetlepels olijfolie
  3 tenen knoflook, fijngehakt
  2 uien, in plakken gesneden
  2 kleine gedroogde Spaanse pepers, fijngehakt

Bereidingswijze

Voor 6 personen.

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe er de knoflook, ui en Spaanse pepers in en fruit ongeveer 10 minuten tot de ui gaar en glazig is. Voeg de tomaten toe en bak 8 minuten onder af en toe omscheppen tot het een dikke saus is geworden. Breng op smaak met zout en peper en hou de saus warm tot de pasta gaar is.

Kook de pasta ondertussen beetgaar. Giet de pasta vervolgens af en schep in een (voorverwarmde) schaal. Schep de saus erover en schep alles goed om. Bestrooi met de kaas en dien meteen op.