Ingrediënten

  1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  3 eetlepels fijngesneden verse oreganoblaadjes
  2 tenen knoflook, in plakjes
  2 eetlepels olijfolie
  Extra vergine olijfolie
  Zout en peper
  50 gram walnoten, fijngehakt
  2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  200 gram gorgonzola dolce, korst verwijderd, in stukjes
  25 grote pastaschelpen
  Rucola ter garnering

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm je oven voor op 200 graden. Bak de oregano samen met de knoflook in de olijfolie gedurende acht minuutjes op middelhoog vuur. Pas op dat het niet te hard gaat en voorkom dat de knoflook verbrandt. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat ongeveer twintig minuten op laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met een flinke snuf zout beetgaar. Giet de pasta af en spoel koud met water, laat goed uitlekken. Vul de schelpen met een theelepel met de tomatensaus. Leg de pastaschelpen in een ovenvaste schaal en verdeel er de stukjes gorgonzola over. Schep de walnoten en peterselie door elkaar en verdeel over de kaas. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm in ongeveer vijf tot tien minuten, in het midden van de oven. Besprenkel voor het serveren met een beetje olijfolie en garneer met de rucola.