Ingrediënten

  2 eetlepels fijngesneden augurk
  4 rundertartaartjes (ongekruid)
  125 ml slagroom
  600 gram spinazie
  300 gram verse pasta
  3 eetlepels olijfolie
  3 rode uien, in parten
  2 eetlepels fijngesneden kappertjes
  2 fijngesneden sjalotjes
  2 eetlepels fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Meng in een kom de tartaar goed met de augurk, bieslook, sjalot en kappertjes. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er 4 nieuwe tartaartjes van. Schep de ui met 2 eetlepels olie om en voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit een grillpan goed heet voor en grill de uien hierin in 7 tot 8 minuten mooi goudbruin, schep regelmatig om. Haal de uiparten uit de pan en houd ze warm. Voeg eventueel nog een eetelepel olie toe aan de grillpan en grill de tartaartjes op hoog vuur heel kort, 1 minuut aan elke kant, mooi bruin. Kook intussen de pasta beetgaar. Laat in een grote pan een paar minuten de spinazie al omscheppend slinken. Giet het spinazievocht af. Roer de room erdoor en breng aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe en kook de spinazie nog een paar minuten. Schep de pasta door de spinazie en verdeel het over 4 borden. Schep de tartaartjes en de uien ernaast.