Ingrediënten

  200 gram erwten (diepvries)
  zout en versgemalen peper
  500 gram spaghetti
  stukje Parmezaanse kaas van 100 gram
  1 teentje knoflook
  3 – 4 eetlepels boter
  4 eieren

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Kook de spaghetti beetgaar en bewaar van het kookvocht. Rasp de Parmezaan. Pel en snipper de knoflook. Kook de eieren ca. 5 minuten tot ze zachtgekookt zijn.

Smelt de boter in een grote pan en fruit de knoflook hierin. Voeg 5-6 eetlepels kookvocht van de spaghetti toe. Giet de spaghetti af en doe deze met de erwten en driekwart van de Parmezaan in de pan bij de boter en knoflook. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar en bak het geheel al roerende 2-3 minuten.

Giet de eieren af en pel ze. Verdeel de pasta over 4 borden. Strooi de resterende Parmezaan over de pasta en leg hierop een ei. Snij de eieren iets in zodat het eigeel eruit kan lopen.