Ingrediënten

  nodig: bakpapier
  4 theelepels zout
  2 aubergines
  250 gram ricotta
  2 blikken tomatenblokjes (a 400 gram)
  1 theelepel chilipeper
  2 tenen knoflook, grof gesneden
  300 gram spaghetti
  7 eetlepels olijfolie
  15 gram basilicum, alleen de blaadjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.

Snij ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van een 1/2 cm dik. Doe in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat 30 minuten staan zodat het vocht eruit kan lekken. Knijp de rest van het vocht uit de aubergine.

Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 10 minuten goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

Kook de pasta beetgaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilipeper 30 seconde. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 10 minuten indikken tot een saus.

Snij ondertussen de aubergineplakken in stukken. Giet de pasta af en doe met de aubergine in d epan met de tomatensaus. Schep alles goed om.

Schep de pasta in een grote schaal, bestrooi met de basilicumblaadjes en breek de ricotta in stukken erboven.