Ingrediënten

  1 klein kaneelstokje
  2 eetlepels suiker
  snufje zout
  230 gram zelfrijzend bakmeel
  paar klontjes boter
  250 gram ontpitte kersen, verse of uit een pot
  1 theelepel bakpoeder
  1/2 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
  400 gram zachte geitenkaas of ricotta
  1/2 eetlepel poedersuiker
  6 grote eieren
  1 sinaasappel, schoongeboend
  280 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Splits de eieren en houd de eiwitten apart. Klop de dooiers los met de melk en klop er dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder door tot een glad, dik beslag. Dek af en laat 30 minuten rusten.

Klop de kaas of ricotta met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje en knijp er wat sinaasappelsap over. Houd apart.

Doe de suiker in een pan en schep er 2 eetlepels water bij. Voeg het kaneelstokje toe, breng alles aan de kook en laat het rustig koken tot je meer en meer belletjes in de siroop ziet. Voeg nu de kersen toe en roer ze door de siroop. Zet het vuur laag en kook het 5 tot 10 minuten op laag vuur, of tot het fruit wat zachter wordt en wat sap afgeeft.

Als je klaar bent om de pannenkoeken te bakken klop dan de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Zet een zware koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en voeg een klontje boter toe. Doe er een schep van het beslag in en bak een paar minuten of tot de bovenkant belletjes vertoont en de onderkant bruin is. Keer ze om en bak tot ook de andere kant goudbruin is en de pannenkoekjes door en door heet zijn.

Serveer ze met de kersen (vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen), een flinke klodder van de gezoete kaas en wat sinaasappelrasp.