Ingrediënten

  2 groentenbouillonblokjes
  20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  2 uien
  4 teentjes knoflook
  3 eetlepels olijfolie
  300 gram risottorijst
  100 ml witte wijn
  500 gram gemengde paddestoelen
  4 eetlepels boter
  1/2 bosje peterselie
  50 gram geraspte parmezaanse kaas
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water. Week hierin het eekhoorntjesbrood. Hou de bouillon warm. Pel en snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Fruit ze in 2 eetlepels olijfolie. Bak de rijst 2-3 minuten mee. Zeef de bouillon, knijp het eekhoorntjesbrood uit en snij het grof. Voeg het toe aan de rijst en bak kort mee. Blus af met de witte wijn. Voeg geleidelijk, onder voortdurend roeren, bouillon toe tot de rijst gaar is. Dit duurt 20 tot 25 minuten. Pel en snipper de rest van de ui en de knoflook en fruit zacht in 1 eetlepel olie. Voeg de paddestoelen en 1 eetlepel boter toe. Bak in 3-4 minuten gaar. Hak de peterselie grof en strooi over het paddestoelenmengsel. Zet het vuur onder de risotto uit en roer er dan de paddestoelen, de kaas en de rest van de boter doorheen. Zet afgedekt 2 minuten weg. Breng op smaak met zout en peper.