Ingrediënten

  bloem, om te bestuiven
  15 gram boter
  300 gram bladerdeeg
  1,2 kg gemengde paddenstoelen
  zout en peper
  100 gram gepelde walnoten, fijngehakt
  120 ml slagroom
  50 gram gekookte ham, fijngehakt
  1 ei
  1 sjalot, in dunne plakjes
  25 gram brood, zonder korst
  3 eetlepels melk
  25 gram boter
  1 teen knoflook

Bereidingswijze

Benodigdheden: keukenmachine, bakpapier, bakbonen, quichevorm.

Scheur voor de walnotencrème het brood in stukjes en doe ze in een kom met melk en laat weken. Smelt 25 gram boter in een koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur in 5 minuten zacht.
Knijp het brood uit en die met het ei, ham, walnoten en sjalot in de keukenmachine en draai er een gladde massa van.
Schep in een kom, voeg zout en peper toe en zet 45 minuten in de koelkast.

Blancheer de paddenstoelen in een grote pan met ruim wat en zout in 5 minuten. Doe ze daarna in een bak koud water, laat ze vervolgens uitlekken en dep af met keukenpapier en snij ze dan in dikke plakken.

Verhit de oven op 160 graden, bestuif een quichevorm met bloem en bekleed de vorm met bladerdeeg. Leg er bakpapier op en bakbonen en bak het deeg in 10 minuten blind.

Smelt 15 gram boter in een kleine koekenpan en fruit de knoflook 2 minuten. Haal het walnotenmengsel uit de koelkast en roer de room erdoor.

Haal de bonen en het bakpapier van de taartbodem en verhoog de oventemperatuur naar 200 graden. Giet de walnotencrème op de bodem en leg de paddenstoelen er op.
Bestrijk de rand met knoflookboter en laat de taart 30 minuten bakken.