Ingrediënten

  1 sjalot
  25 gram parmezaanse kaas
  grof zeezout
  1 ei
  1/2 bosje peterselie
  4 plajes bladerdeeg
  1/2 paddestoelenbouillonblokje
  zout en peper
  200 ml slagroom
  2 eetlepels boter
  1 eetlepel bloem
  100 gram portobellos
  200 gram shiitakes
  200 gram oesterzwammen
  200 gram champignons
  1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Extra benodigdheden : 4 ovenschaaltjes
Voor 4 personen

Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon en verdeel ze in gelijke stukken (ca 2×2 cm). Verhit de boter in de een grote pan en fruit er de de sjalot en knoflook in. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 8 minuten op hoog vuur. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut verder. voeg de slagroom en het bouillonblokje toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de peterselie, schud hem doorg en hak hem grof. Meng de peterselie door het paddenstoelen mengsel en verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes. Leg op ieder ovenschaaltje een plak bladerdeeg en druk het goed vast op de randen. Kluts het ei en besmeer het bladerdeeg ermee. Rasp de Parmezaanse kaas over het bladerdeeg en bak de schaaltjes ca 15 minuten in de oven.