Ingrediënten

  2 mespuntjes cayennepeper
  2 eetlepels olijfolie
  40 gram boter
  6 eetlepels droge witte wijn
  6 eetlepels verse room
  2 dl. groentebouillon
  1 eetlepel bieslook, gesnipperd
  2 lente-uitjes
  300 gram wilde paddenstoelen (bijv. oesterzwammen)
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Zoek een aantal mooi paddenstoelen uit, snij ze in de lengte doormidden en houd ze apart. Hak de overig paddenstoelen fijn. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes. Verhit de boter en de olijfolie in een pannetje en fruit hierin de lente-ui. Voeg de gehakte en halve paddenstoelen toe, draai het vuur hoger en laat deze fruiten tot al het vocht verdampt is. Kruid de paddenstoelen met zout en cayennepeper. Blus vervolgens af met de wijn en laat deze bijna volledig inkoken. Giet hierna de groentenbouillon er overheen. Voeg de room toe en laat het op hoog vuur wat indikken.
Roer de bieslook erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

Lekker bij allerlei vleesgerechten.