Ingrediënten

  3 eieren
  75 gram hazelnoten
  300 gram panklare prei
  400 gram gemengde paddenstoelen
  2 eetlepels olijfolie
  1 teentje knoflook
  6 plakjes bladerdeeg
  150 ml melk
  150 gram geraspte Hollandse geitenkaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spreid de plakjes bladerdeeg uit en laat ze ontdooien. Bekleed een taartvorm met het deeg. Verhit de olijfolie en fruit hierin de fijngehakte knoflook een halve minuut. Snij de paddenstoelen in grove stukken. Voeg de paddesntoelen toe en bak deze 3 minuten al omscheppend op hoog vuur. Doe de prei erbij en bak deze 3 minuten mee. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en schep het daarna in een taartvorm. Strooi de hazelnoten eroverheen.
Klop de eieren met melk los. Voeg geraspte kaas en wat peper toe. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 35 minuten gaar.