Ingrediënten

  1 teentje knoflook, geplet
  75 ml kookroom
  100 ml droge witte wijn
  300 – 400 gram penne
  2 eetlepels paneermeel
  nootmuskaat
  100 gram mascarpone
  100 gram oude kaas, geraspt
  100 gram gorgonzola, in kleine stukjes
  1 takje tijm
  1 laurierblaadje

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de pasta in ruim water met zout iets harder dan beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Verwarm de wijn met de kookroom, knoflook, laurier en tijm tot de wijn kookt. Zet de warmtebron laag en laat 10 minuten trekken. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Neem de knoflook en de kruiden uit de rooom en voeg alle kazen al roerend toe. Laat de kaas smelten, maar niet koken. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat. Bestrooi de ovenschaap met paneermeel. Meng de kaassaus door de pasta en schep de pasta in de ovenschaal. Bak de pasta hoog in de oven in circa minuten goudbruin.