Ingrediënten

  4 uien
  3 wortels
  2 rode pepers
  1 blik mas (425 gram)
  2 blikken kidneybonen (a 400 gram)
  2 blikken gepelde tomaten (a 850 gram)
  400 ml runderfond
  125 ml rode wijn
  2 eetlepels bloem
  2 eetlepels tomatenpuree
  zout en peper
  2 eetlepels olie
  1,5 kg goulashvlees
  400 gram chorizo
  3 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Voor 6-8 personen. Snij de rode pepers vertikaal in en verwijder de zaadlijsten. Was de pepers en snij ze in dunne ringetjes. Schrap de wortels en snij ze in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verwijder het vel van de chorizo en snij de worst in plakken. Dep het goulashvlees eventueel droog. Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de worst erin aan en neem hem uit de pan. Bak het goulashvlees in 2-3 porties rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper. Bak de wortels, de uien en de knoflook aan het einde kort mee. Verwarm de oven voor, elektrisch 175 graden, hete lucht 150 graden. Roer de tomatenpuree door het vlees en bak het geheel kort verder. Bestuif het met de bloem en laat hem kort bakken. Giet de wijn, de fond en de gepelde tomaten met sap erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de chorizo, de pepers en het gebakken goulashvlees toe en smoor het geheel ca 2 uur en 15 minuten afgedekt in de oven tot het vlees mals en zacht is. Roer af en toe door. Doe de kidneybonen en de mais in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken. Voeg de kidneybonen en de mais ongeveer 30 minuten voor het einde van de gaartijd toe aan de chili. Lekker met stokbrood.