Ingrediënten

  2 eetlepels suiker
  1 eetlepel boter
  1 bak stoofpeertjes (400 gram) (kant en klaar)
  3 eetlepels olijfolie
  500 gram vastkokende aardappels
  1/2 theelepel gemberpoeder
  5 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid

Bereidingswijze

Voor 4-6 personen.
Benodigdheden: ronde taartvorm met dikke bodem of ovenschaal (doorsnede 24 cm).

Oven voorverwarmen op 200 graden. Aardappels schillen en in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan aardappels in olie in 5 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren. Stoofperen afgieten, droogdeppen en in plakjes snijden.
Vorm dik insmeren met boter, suiker en gemberpoeder erover strooien. Plakjes peer op de bodem rangschikken, afdekken met aardappels.
Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap die iets groter is dan de vorm. Deeglap op aardappels leggen en rond aardappels vouwen (binnen schaal). In oven taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar bakken. Vorm uit oven nemen, schaal erop leggen en voorzichtig samen keren. Taart in 4-6 punten snijden.