Ingrediënten

  125 gram suiker
  2 eieren
  60 gram + een beetje boter
  125 gram pure chocolade
  2 eetlepels honing
  4 eetlepels kwark
  75 gram + een beetje bloem
  25 gram walnoten
  25 gram hazelnoten
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 stukken. Smelt de chocolade met 60 gram boter au-bain-marie. Klop de eieren met de suiker en een snufje zout romig. Hak de noten grof. Vet een bakvorm (ca 15 x 15 cm) in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden/hetelucht 175 graden). Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel. Zeef 75 gram bloem eroverheen en spatel de bloem erdoorheen. Roer voorzichtig de gehakte noten, op 2 eetlepels na voor de garnering, erdoorheen. Giet het beslag in de bakvorm en zet ca. 25 minuten in de oven. De brownie moet in het midden nog zacht aanvoelen. Laat de brownie afkoelen en snij hem in vier stukken. Besmeer de brownie dik met de kwark, druppel er de honing overheen en bestrooi met de overgebleven noten.