Ingrediënten

  peper en zout
  1/2 komkommer
  10 gram dille + extra takjes om te garneren
  200 gram gekookte garnalen
  100 ml droge vermout
  100 ml crème fraîche

Bereidingswijze

Benodigdheden: 8 glaasjes + eventueel een spuitzak om de glaasjes te vullen. Met een dessert- of theelepel kan het ook. Voor 8 stuks. Kook de vermout in tot er 2 eetlepels over is en laat afkoelen. Houd 8 garnalen achter en pureer de rest met de vermout, crème fraîche, de helft van de dille en wat peper en zout tot een dikke puree. Doe eventueel in een spuitzak als je die gebruikt en bewaar in de koeling. Snij de komkommer over de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijster eruit (dit gebruik je niet). Snij in grove stukken en pureer met de rest van de dille. Als het mengsel erg vochtig is kun je nog wat vocht in een zeef eruit drukken. Breng op smaak met wat zout. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Begin 10 minuten voor het serveren: spuit de garnalenpuree in de glaasjes. Schep de komkommerpuree erop en garneer het met een takje dille en een garnaal.