Ingrediënten

  2 venkelknollen
  4 kg mosselen
  2 grote pannen
  300 gram roquefort
  100 ml slagroom
  10 jeneverbessen
  2 laurierblaadjes
  100 ml droge witte wijn
  1 theelepel venkelzaad
  2 eetlepels olijfolie
  2 uien

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je er op tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan. Verwijder de onderkant en de stelen van de venkel. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snij de venkel in dunne reepjes. Halveer de uien en snij ze in dunne ringen. Verhit in 2 grote pannen elk 1 eetlepel olie. Verdeel de venkel, ui, het venkelzaad, de jeneverbessen en de laurierblaadjes over de pannen en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Verdeel de mosselen en vervolgens ook de wijn over de pannen en doe de deksel erop. Breng op hoog vuur aan de kook. Verdeel de slagroom en de roquefort over de pannen. Doe de deksel er weer op, schud een keer om en breng weer aan de kook. Schud nog een laatste keer om en serveer in de pan. Lekker met brood of frites.