Ingrediënten

  50 gram pancetta of ontbijtspek, fijngesneden
  1 sjalot, gesnipperd
  2 eetlepels olijfolie
  2 trostomaten, in kleine blokjes
  1 theelepel tomatenpuree
  1 laurierblaadje
  1-2 kleine gedroogde chilipepertjes of snuf chilipeper (vlokken)
  2 teentjes knoflook, geperst
  1/2 bosje peterselie, fijngehakt
  2 kg mosselen, gespoeld
  1 glas droge witte wijn

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie in een grote pan waar een deksel op past. Fruit hierin de sjalot ca. 4 minuten op laag vuur en voeg de pancetta, knoflook, pepertjes en laurier toe. Fruit 1 minuut en roer de tomatenpuree, tomatenblokjes en witte wijn erdoor. Laat op hoog vuur enkele minuten koken. Verwijder de mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet goed sluiten en schep de goede mosselen door de saus. Leg het deksel op de pan en stoom de mosselen ca. 10 minuten op middelhoog vuur tot ze opengaan. Voeg de peterselie toe en schep de mosselen goed om. Tip: lekker met spaghetti.