Ingrediënten

  1 1/2 eetlepel venkelzaad
  1 ei
  4 braadworsten
  270 gram vers bladerdeeg (rol)

Bereidingswijze

Voor 30 stuks Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier aan de onderkant. Leg met het papier op een bakplaat. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Verwijder het vel van de worsten. Leg op elk stuk bladerdeeg, net naast het midden, in de lengte 2 worsten. Vouw de lange kant van het deeg over heet worstvlees. Druk aan met je vingers of een vork. Splits het ei en klop de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het bladerdeeg ermee. Snij elke rol in 15 stukjes, verdeel ze over het bakpapier en bstrooi met het venkelzaad. Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.