Ingrediënten

  15 gram munt, fijngehakt
  15 gram peterselie, fijngehakt
  400 gram rundergehakt
  3 eetlepels olijfolie
  1 ui, fijngesneden
  250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  1 komkommer
  8 plakken bacon
  4 takjes rozemarijn
  15 gram koriander, fijngehakt
  balsamico
  1 stevig brood

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Meng het gehakt met eenderde van de kruiden en breng op smaak met zout en peper. Vorm er vier blokken van en leg er een takje rozemarijn op. Wikkel elk blok in 2 plakjes bacon. Leg de gehaktbroodjes op de rand van de bacon op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Snij intussen de komkommer in de lengte doormidden. Schraap de zaadlijsten eruit en snij de komkommerhelften in blokjes van 1/2 cm. Prak de tomaatjes grof met een vork. Schep er de komkommer, de ui, de rest van de kruiden en de olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Leg de gehaktbroodjes op 4 borden. Schep de salsa erbij en serveer met flinke stukken brood. Geef er nog wat olijfolie en balsamico bij om het brood in te dippen.