Ingrediënten

  2 teentjes knoflook, in plakjes
  2 uien, in halve ringen
  3 puntpaprika\’s, zonder zaadjes, in grove stukken
  1 kg trostomaten, in grove stukken
  1 eetlepel paneermeel of 1 verkruimelde beschuit
  1 eetlepel Mexicaanse kruiden (bijv. tacokruiden)
  300 gram rundergehakt
  6 eetlepels olijfolie
  2 eetlepels koriander, fijngehakt
  1 zak toritillachips naturel
  100 gram cheddar of jongbelegen kaas, geraspt
  125 gram mais
  600 ml groente- of vleesbouillon

Bereidingswijze

Nodig: staafmixer Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten, paprika\’s, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rooster de groenten 20-25 minuten in de oven tot ze zacht en een beetje bruin zijn. Meng intussen het gehakt met de Mexicaanse kruiden, eventueel wat zout en peper, en met de paneermeel. Vorm er kleine balletjes van. Bak deze balletjes in de rest van de olie in ongeveer 8 minuten gaar. Neem de groenten uit de oven en schep deze in een soeppan door de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer, maar niet helemaal glad. Laat de soep iets inkoken tot de gewenste dikte en schep de gehaktballetjes en mais erdoor. Verwarm intussen de ovengrill. Leg de chips op een bakplaat en bestrooi de kaas erover. Zet de plaat niet te dicht onder de grill tot de kaas smelt. Bestrooi de soep met de koriander en serveer met de nachochips.