Ingrediënten

  1 eetlepel mosterd
  3 eetlepels creme fraiche
  2 eetlepels melk
  500 gram merquezworstjes
  3 eetlepels boter
  1 eetlepel zonnebloemolie
  een bosje platte peterselie
  750 gram aardappelen
  zout en peper
  750 gram tuinbonen

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Dop de tuinbonen en kook ze ca 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel de bonen af onder koud stromend water. Giet de tuinbonen af en dop ze dubbel (per er de beide vliesjes vanaf). Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar in water met wat zout. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes. Verhit de olie in 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappelen en roer er 2 eetlepels boter, de melk, de creme fraiche en de mosterd doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Doe de tuinbonen bij de worstjes in de koekenpan en bak ze kort mee. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de worstjes en de tuinbonen met de aardappelpuree.