Ingrediënten

  2 teentjes knoflook
  10 kerstomaatjes
  200 ml tomatenketchup
  zout en peper
  citroensap
  tabasco
  8 merquez worstjes
  brood
  1 eetlepel olie
  2 rode uien
  1 citroen

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Pel de uien en snij ze in hele dunne ringen. Besprenkel ze met het sap van de citroen. Zet ongeveer 4 uur afgedekt weg in de koelkast.

Pel en snipper de knoflook. Snij de kerstomaatjes grof. Meng de knoflook en kerstomaatjes door de tomatenketchup. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap. Voeg naar smaak tabasco toe. Zet de saus ook ongeveer 4 uur afgedekt in de koelkast.

Smeer de worstjes in met een eetlepel olie. Gril ze rondom bruin en gaar. Serveer ze met de rode ui, de hete saus en het brood.