Ingrediënten

  1 eetlepel olie
  brood
  1 citroen
  2 teentjes knoflook
  10 kerstomaatjes
  200 ml tomatenketchup
  zout en peper
  nog wat extra citroensap
  tabasco
  2 rode uien
  8 merquez-worstjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Pel de uien en snij ze in zeer dunne ringen. Besprenkel ze met het sap van de citroen. Zet ongeveer 4 uur afgedekt in de koelkast.

Pel en snipper de knoflook. Snij de kerstomaatjes grof. Meng de knoflook met de kerstomaatjes door de tomatenketchup. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg naar smaak tabasco toe. Zet de saus ook 4 uur afgedekt in de koelkast.

Verhit een grillpan (of de bbq). Smeer de worstjes in met 1 eetlepel olie. Gril ze rondom bruin en gaar.

Serveer met de rode ui, de hete saus en het brood.