Ingrediënten

  1 theelepel garam masala
  1/2 theelepel venkelzaad
  1 theelepel gemalen koriander
  2 eetlepels olie
  1 rode ui
  8 eieren
  200 ml kokoksmelk
  zout
  2 tomaten
  1/2 theelepel kurkuma
  1/2 theelepel chilipoeder

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de eieren hard in ca. 8 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud stromend wster en pel ze. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui er in ca. 8 minuten goudbruin in. Voeg de koriander en het venkelzaad toe en bak het geheel ca. 2 minuten tot het aroma vrij komt. Voeg de garam marsala, het chilipoeder en de kurkuma toe en bak het geheel nog ca. 3 minuten op laag vuur. Snij de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg de tomaat, de kokosmelk en 100 ml water toe aan de specerijen en breng het geheel aan de kook. Laat zo\’n 20 minuten rustig sudderen. Verwarm de eieren in de saus, breng op smaak met zout en peper en dien direct op. Lekker met naanbrood.