Ingrediënten

  2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  200 gram Griekse yoghurt
  1 theelepel suiker
  1-2 theelepels harissa
  2 blikken tomatenblokjes (a 400 gram)
  1 teentje knoflook, fijngehakt
  1 eetlepel olijfolie
  1 eetlepel mint, fijngehakt
  1 theelepel gemalen koriander
  50 gram lamsgehakt
  1 kleine rode ui, gesnipperd

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Meng met je handen het gehakt in een kom met de ui, koriander, munt en zout en peper. Maak van het gehakt 8 langwerpige worstjes van ongeveer 10 cm lang. Steek door ieder gehaktworstje een bamboesateprikker. Maak de saus. Verhit de olie in een pan, voeg de knoflook toe en bak even aan. Doe de tomaten, harissa, suiker, zout en peper erbij. Laat (zonder deksel op de pan) ongever 15-20 minuten sudderen tot de saus wat dikker is geworden. Verhit een grillpan en grill de koftes ongeveer 6-8 minuten. Draai ze regelmatig om zodat ze mooi bruin worden. Schenk de saus op een schaal, verdeel er wat yoghurt over en leg de koftes erop. Strooi de pijnboompitten erover en serveer met pittabroodjes of couscous.