Ingrediënten

  2 stevige, rijpe mango’s
  2 eetlepels rietsuiker
  2 eetlepels pistachenoten
  1 eidooier
  2 plakjes cake
  1 rol vers bladerdeeg (koeling, 270 gram)
  evt. slagroom
  1 eetlepel melk

Bereidingswijze

Voor 8-12 stukken.

Vet een taartvorm (ca 20 cm doorsnede) in. Rol het bladerdeeg uit en snij er een cirkel van 24 cm uit. Leg de cirkel bladerdeeg in de taarvorm. Verkruimel de cake grof en verdeel de kruimels over het bladerdeeg. Schil de mango en snij het vruchtvlees in parten. Verdeel de parten over de cakekruimels en bestrooi de mango met de rietsuiker en de pistachenoten.

Verwarm de oven voor: elektrisch 200 graden, hetelucht 175 graden. Meng de eidooier met de melk en smeer de randen van het deeg in met het eidooiermengsel. Bak de taart ca 35 minuten in de oven. Laat de taart daarna afkoelen, verdeel hem in stukken en serveer.

Lekker met een dot slagroom.