Ingrediënten

  4 biefstukken
  25 gram roomboter
  150 ml runderbouillon
  3 eetlepels balsamicoazijn
  1 mespunt kaneel
  1 ui, in dunne partjes
  2 eetlepels olijfolie
  1 eetlepel bieslook, grofgehakt
  1 1/2 eetlepel bloemenhoning
  20 gram smeltchocolade puur

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit in een steelpan 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui 3 minuten zonder te laten kleuren. Voeg de kaneel en de balsamicoazijn toe en breng aan de kook. Schenk de bouillon erbij en neem de pan van het vuur. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en de boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze 2-3 minuten per kant bruin en van binnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten. Schenk de saus uit de steelpan bij het bakvet van de biefstuk en breng tegen de kook aan. Voeg de chocolade en de honing toe en neem de pan van het vuur. Laat de chocolade al roerend smelten en breng de saus op smaak met peper. Snij de biefstuk in plakjes, schep de saus erover en bestrooi met bieslook.