Ingrediënten

  4 sneetjes (grof) bruinbrood zonder korst, in blokjes
  1 eetlepel gehakte bieslook
  125 ml yoghurt
  3 avocodo’s
  3 eetlepels olijfolie
  1 rode peper, zonder zaadjes, in stukken
  1 kleine krop sla, gewassen
  200 gram spinazie, panklaar
  sap van 2 limoenen
  500 gram gerookte makreelfilet
  2 appels, in smalle reepjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Scheur de sla kleiner en meng de spinazie erdoor. Meng de helft van de limoensap door de appel tegen het verkleuren. Snij de makreelfilet in kleinere stukken en meng door de appelreepjes.

Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Pureer de avocado’s met de rode peper, de rest van het limoensap en 1 eetlepel olijfolie.

Verdeel de gemengde sla over borden of kommen en besprenkel met de yoghurtdressing. Verdeel de avocadopuree en het appel-makreelmengsel erover.

Verhit de rest van de olijfolie en bak de broodblokjes krokant. Bestrooi de salade met de bieslook en croutons.

Tip:
Vervang de makreel door gerookte zalm of haring.
Neem rucola in plaats spinazie.