Ingrediënten

  20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  1 kg vastkokende aardappels
  handjevol verse munt, fijngehakt
  100 gram doorregen spek, in reepjes
  beetje olie
  2 uien, fijngehakt
  2 eieren
  zout en peper
  2 dl zure room

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Week de paddestoelen een kwartier in een beetje warm water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en rasp ze grof. Giet het teveel aan losgekomen vocht weg. Meng de aardappels met de munt, zout en peper. Bak het spek in een drupje olie tot het kleurt, voeg de uitgeknepen paddestoelen en de uien toe en bak die laatste glazig op niet te hoog vuur, onder een deksel.
Meng met de aardappels en de losgeklopte eieren en doe alles in een ingevette ovenschaal. Bak ongeveer een uur in de oven. Roer de zure room los en serveer deze erbij.