Ingrediënten
250 gram rode splitlinzen
extra nodig: staafmixer
peper en zout
1 1/2 eetlepel harissa (kruidenpasta)
3 kippenbouillontabletten
6 eetlepels olijfolie
1 sinaasappel (schoongeboend)
250 gram schelvisfilet
15 gram koriander
1 eetlepel za
600 gram winterpeen
2 stengels bleekselderij
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Schil de winterpeen en snij in plakjes. Snij de bleekselderij in boogjes. Breng met de peen, linzen, bouillontabletten en 1,5 liter water in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Doe 4 eetlepels olie, de koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.
Snij de vis in 4 stukken en bestrijk met de za’atar en de rest van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 minuten gaar. Keer halverwege.
Neem ondertussen de pan met groenten van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en rasp en sap van de sinaasappel. Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis.
Proladox diet plan
Recente reacties