Ingrediënten

  2 eetlepels kappertjes
  10 gram platte peterselie
  300 gram linguine (pasta)
  1 citroen
  50 gram panko
  6 eetlepels olijfolie
  1 takje rozemarijn
  1 teen knoflook
  50 gram Pecorino Romano
  4 eieren

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij de knoflook fijn. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snij fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg de panko toe en bak al roerend in 3-4 minuten goudbruin. Schep op een bord, rasp de schil van de citroen erboven en laat afkoelen tot gebruik. Dit is de pangrattato. Kook de linguine beetgaar. Hak ondertussen de peterselie en kappertjes fijn. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de eieren op middelhoog vuur. Neem ze uit de pan als de randjes bruin kleuren, maar de dooiers nog vloeibaar zijn en zet het vuur uit. Leg op een bord. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Meng de peterselie, kappertjes en eventueel wat van de olijfolie waarin de eieren zijn gebakken . Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Leg op elk bord pasta een gebakken ei en bestrooi met de pangrattato. Rasp de Pecorino over de pasta en serveer direct.