Ingrediënten

  cremefraiche
  limoen/citroen
  tomaat
  avocado
  komkommer
  paprika
  sla
  tabasco
  suiker
  chilisaus
  koriander
  gember
  1 teentje knoflook
  jumbo garnalen van een toko

Bereidingswijze

Verhit olijfolie of boter in een pan. Bak daarin de geperste knoflook. Meteen erbij doen: suiker, gemberpoeder, tabasco. Garnalen hard en genadeloos hierin bakken. Halve limoen of citroen boven de pan uitknijpen en de koriander knippen boven de pan. Dit geheel flink hard laten bakken, zo dikt de saus een beetje in. Intussen leg je voor gesneden sla op je bord. Daarop wat stukjes komkommer, tomaat, avocado en paprika. Op het laatst doe je naar smaak wat chilisaus en cremefraiche door de garnalen. Nog even laten koken en dan de garnalen op de salade leggen. De saus uit de pan kun je als dressing gebruiken. Als dit niet genoeg is, kun je simpele pastabij doen: Penne met pesto en pijnboompitjes en een beetje cremefraiche.