Ingrediënten
cremefraiche
limoen/citroen
tomaat
avocado
komkommer
paprika
sla
tabasco
suiker
chilisaus
koriander
gember
1 teentje knoflook
jumbo garnalen van een toko
Bereidingswijze
Verhit olijfolie of boter in een pan. Bak daarin de geperste knoflook. Meteen erbij doen: suiker, gemberpoeder, tabasco. Garnalen hard en genadeloos hierin bakken. Halve limoen of citroen boven de pan uitknijpen en de koriander knippen boven de pan. Dit geheel flink hard laten bakken, zo dikt de saus een beetje in. Intussen leg je voor gesneden sla op je bord. Daarop wat stukjes komkommer, tomaat, avocado en paprika. Op het laatst doe je naar smaak wat chilisaus en cremefraiche door de garnalen. Nog even laten koken en dan de garnalen op de salade leggen. De saus uit de pan kun je als dressing gebruiken. Als dit niet genoeg is, kun je simpele pastabij doen: Penne met pesto en pijnboompitjes en een beetje cremefraiche.
Recente reacties