Ingrediënten

  250 gram bladerdeeg
 125 ml crème fraîche
  snufje kaneel
  citroenrasp van 1 citroen
  bloem, om te bestuiven
  1 kg goudrenetten
  50 gram roomboter
  80 gram rietsuiker

Bereidingswijze

Voor 8 personen.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Schil de appels, halveer ze en snij het klokhuis eruit. Doe de suiker in een lage ovenvaste pan met dikke bodem en zet de pan op het vuur. Leg zodra de boter gesmolten is de appels erin met de bolle kant naar beneden. Laat ze een paar minuten stoven. Voeg de boter toe in kleine blokjes. Laat opnieuw even stoven. Haal de pan van het vuur en bestrooi de appels met kaneel.

Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap die iets groter is dan de pan. Vouw het over de appels, stop ze goed in bij de randen. Bak de taart in 25 minuten gaar in de oven. Laat 10 minuten afkoelen.

Roer de crème fraîche los met de citroenrasp. Keer de taart om en serveer met de crème fraîche.