Ingrediënten

  zout en peper
  2 eetlepels kappertjes
  2 theelepels honing
  2 plakken zachte geitenkaas van ca 75 gram
  100 gram jonge bladsla
  2 bosuitjes
  4 takjes peterselie
  6 zwarte olijven zonder pit
  1 blikje linzen (265 gram)
  2 eetlepels mosterddressing

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Benodigdheden: magnetronschaal.

Bosuitjes schoonmaken en schuin in ringetjes snijden. Steeltjes van peterselie verwijderen, blad fijnhakken. Olijven in vieren snijden. In zeef linzen laten uitlekken. In magnetronschaal linzen, uiringetjes, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar scheppen. In magnetron afgedekt ca. 3 minuten verwarmen op vol vermogen (700 watt).
Linzen op smaak brengen met dressing, zout en peper. Sla over 2 grote borden verdelen. Linzensalade in het midden scheppen.
Plakken geitenkaas op bordje leggen en in magnetron ca. 1 minuut verwarmen op vol vermogen.l Smeltende kaas op linzensalade leggen en honing erover druppelen. Serveren met grof volkorenbrood.