Ingrediënten

  1 komkommer
  1 groene paprika
  250 gram couscous
  15 gram verse dille
  30 gram verse peterselie
  15 gram verse munt
  15 gram verse koriander
  270 gram lamsworstjes
  1 bakje groene aspergetips
  9 eetlepels olijfolie
  1 citroen, in parten
  zout en peper
  1 eetlepel dijonmosterd

Bereidingswijze

Benodigdheden: staafmixer Voor 4 personen. Doe de couscous in een ruime kom en schenk er 300 ml heet water over. Laat 10 minuten afgedekt staan. Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in lange repen van 1/2 cm breed. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in halve maantjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de paprika 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de aspergetips toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep de groenten uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de lamsworstjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Snij ondertussen voor de salsa verde de koriander, munt, peterselie en dille grof en doe samen met de mosterd en de rest van de olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Roer de couscous los met een vork en meng met de komkommer en de helft van de salsa verde. Verdeel de paprika en aspergetips erover. Serveer met de lamsworstjes, de rest van de salsa verde en de partjes citroen.