Ingrediënten

  2 eetlepels verse muntblaadjes
  1 eetlepel citroensap
  150 gram feta, verkruimeld
  1 theelepel gedroogde munt
  60 ml olijfolie
  250 gram kerstomaatjes
  2 lamsfilets a 200 gram, evt. vet verwijderd
  80 gram kalamataolijven, grof gehakt
  1 blik linzen a 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  1 eetlepel gehakte rozemarijnnaaldjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep 2 theelepels olijfolie door de kerstomaatjes, bestrooi ze met zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Rooster ze 15 minuten in de oven tot ze zacht zijn, bak de olijven de laatste 5 minuten mee.

Wrijf intussen het lamsvlees in met 2 theelepels olie en de rozemarijn en bestrooi ze met zout en peper. Bak het vlees in een koekenpan op middelhoog vuur 4 minuten of tot het bruin is. Keer het vlees om en bak nog 3 minuten voor rose vlees of langer tot het gaar is naar wens. Laat het lamsvlees, losjes afgedekt met folie, rusten terwijn je de linzen 5 minuten verwarmt een een kleine pan met zachtjes kokend water. Giet de linzen af en schep het citroensap en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Snij het lamsvlees in plakken. Verdeel de linzen over 4 borden, leg de plakken lamsfilet erop, verdeel de feta, tomaten, olijven, gedroogde en verse munt erover en serveer.