Ingrediënten
1 pond lamsvlees
2 appels (Granny Smith)
2 eetlepels citroensap
1 ui
4 eetlepels boter
zout en peper
1 eetlepel kerriepoeder
1/2 theelepel djah
1/2 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel bloem
3 dl bouillon
1/2 theelepel Worcestershire sauce
2-3 eetlepels droge sherry
1 theelepel mosterd
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Snij het vlees in dobbelsteentjes en bak het in ongeveer 5 minuten bruin. Schep het daarna uit de pan en houd het warm.
Bak de in blokjes gesneden appel in 3 minuten lichtbruin en leg dit bij het warmgehouden vlees.
Maak opnieuw boter heet, fruit er de gesnipperde ui in en voeg de kerrie, mosterd, djah?, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer de bloem er goed doorheen. Leng dit mengsel voorzichtig aan met bouillon, Worcestershire sauce en de sherry. Blijf roeren en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep nu het lamsvlees door deze saus en laat het nog 15 minuten sudderen.
Recente reacties