Ingrediënten

  500 gram lamsgehakt
  1 middelgrote fijngehakte ui
  3 eetlepels peterselie
  1/4 theelepel cayennepoeder
  2 eetlepels olie om te bakken
  zout en peper
  2 eetlepels olijfolie
  2 middelgrote fijngehakte uien
  een teentje fijngehakte knoflook
  2 blikken gepelde tomaten, uitgelekt en gehakt
  1 theelepel gemalen komijn
  1 theelepel cayennepoeder
  6 eieren
  1/3 kopje peterselie, 1/3 kopje koriander, beiden fijngehakt

Bereidingswijze

Voor 6 personen.
Meng het gehakt, 1 fijngehakte ui, 3 eetlepels peterelie, 1/4 theelepel cayennepoeder, zout en peper door elkaar. Rol van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit 2 eetlepels olie voor de saus in een pan met een zware bodem en bak hierin 2 uien en een teentje knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de gepelde uien, de gemalen komijn en de cayennepoeder toe. Roer alles goed door elkaar, doe er 500 ml water bij en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de saus een half uur zachtjes pruttelen tot het geheel is ingekookt tot een dikke jus. Doe dan de gehaktballetjes in de pan met de saus en kook alles nog een minuut of tien door.
Breek de eieren voorzichtig in de suas, zet het deksel op de pan en kook alles tot het wit van de eieren is gestold in ongeveer 5 minutren. Dien het gerecht op, royaal bestrooid emet de verse kruiden en met Marokkaans brood om in de saus te dopen.