Ingrediënten

  20 gram platte peterselie, fijngesneden
  1 citoen, schoongeboend
  6 eetlepels olijfolie
  250 gram couscous
  1 eetlepel gemalen komijn
  15 gram munt, blaadjes fijngesneden
  2 tenen knoflook, geperst
  250 gram Griekse yoghurt
  15 gram koriander, fijngesneden
  25 gram bieslook, fijngesneden
  300 gram lamsbiefstuk, in stukjes

Bereidingswijze

Extra nodig: sateprikkers, grillpan.

Voor 4 personen.

Meng de yoghurt met 1/3 van de knoflook, 2 eetlepels munt, 1 mespunt komijn, peper en zout.

Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg 4 eetlepels olie en 1/3 van de knoflook toe. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg rasp, sap, de verse kruiden, zout en peper toe aan de couscous.

Rijg het vlees aan prikkers. Meng de rest van de komijn en knoflook met 2 eetlepels olie. Bestrijk het vlees ermee. Bak de spiesen in ongeveer 5 minuten in de grillpan.

Serveer met de yoghurt en couscous.