Ingrediënten

  2 eetlepels boter
  1 eetlepel grove mosterd
  1 eetlepel honing
  100 gram broodkruim
  2 teentjes knoflook
  4 takjes salie
  4 takjes tijm
  4 takjes rozemarijn
  4 eetlepels olie
  zout en peper
  800 gram lamsrack
  800 gram aardappels

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Was de aardappels goed maar schil ze niet. Kook ze beetgaar en laat ze met het deksel van de pan op kamertemperatuur vollegdig afkoelen. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Betrooi met zout en peper. Bak de stukken vlees kort om en om aan in 1 eetlepel olie. Laat afkoelen. Hak de kruiden fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng de kruiden en de knoflook met het broodkruim, de honing en de mosterd. Verdeel het kruidenmengsel over de buitenkant van de lamsrack. Zet het vlees ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven. (elektrisch 200 C, hetelucht 175 C). Snij de aardappels in dunne plakken. Bak krokant in 3 eetlepels olie. Voeg na 5 minuten de boter toe en bak door tot de aardappels mooi bruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en betrooi met zout. Serveer met het vlees.