Ingrediënten

  50 gram bruine basterdsuiker
  2 bollen knoflook
  2 glazen droge witte wijn
  300 ml slagroom
  2 eetlepels olijfolie
  2 lamsracks (ca 400 gram per stuk)
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Meng de bruine suiker met een borrelglaasje water en breng zachtjes aan de kook. Haal de tenen knoflook los en kook ze ongepeld in 10 minuten in water gaar. Voeg de knoflook aan de kokende suiker toe. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de knoflooktenen bedekt zijn met een laagje suikerstroop.
Kook de witte wijn met de slagroom tot de helft in en breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen de olie en braad het met zout en peper bestrooide vlees aan. Zet 10 minuten in een matig hete (180 graden) oven. Doe de helft van de knoflooktenen in een bolzeef boven de roomsaus en duw met een lepel de zachte knoflook door de zeef. Roer de saus goed door, voeg evt. zout en peper toe en hou warm.
Serveer het lamsvlees met de saus en de rest van de gekarmeliseerde knoflooktenen.