Ingrediënten

  1 theelepel korianderpoeder
  1 theelepel komijnpoeder
  snufje cayennepeper
  1 eetlepel citroensap
  50 gram zachte boter
  1 teentje knoflook
  2 sjalotjes
  1/2 bosje platte peterselie
  1 bos koriander
  1 kg lamskoteletjes
  1 theelepel zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Hou een klein deel van de koriander en peterselie achter voor de garnering en snij de rest grof. Doe die met de sjalotjes en de knoflook in de keukenmachine en draai tot alles fijn is. Meng er de zachte boter, het citroensap, de specerijen en het zout door. Smeer met dit mengsel het vlees in, dek het af en zet een tijd koel weg. Minimaal een uur. langer is beter. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster/bak de koteletjes snel gaar in 2 tot 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Garneer met de achtergehouden kruiden.