Ingrediënten

  1/2 bosje peterselie
  500 gram lamsgehakt
  1 eetlepel citroensap
  5 eetlepels olijfolie
  1 ei
  zout en peper
  200 ml yoghurt
  2 teentjes knoflook
  1 rode ui
  1/2 bosje koriander
  1/2 bosje munt
  1/2 eetlepel venkelzaad
  1/2 eetlepel komijnzaad
  2 theelepels harissa (te koop bij Turkse of Marokkanse toko, of vervangen door sambal)

Bereidingswijze

Benodigdheden: 4 spiesen
Voor 4 personen.

Pel en snipper de rode ui. Hak de koriander en munt fijn. Rooster de specerijen en wrijf ze fijn in een vijzel. Meng de ui, de kruiden en de specerijen met de harissa door het lamsgehakt. Voeg het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en het ei toe. Meng alles goed.

Kneed 4 gehaktballen van het mengsel en kneed ze rond de spiesjes. Smeer ze in met 1 eetlepel olie. Rooster het gehakt rondom gaar en bruin op de barbecue.

Meng de yoghurt met 2 eetlepels olijfolie. Pel de knoflook, pers hem uit en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en voeg toe.

Serveer met pitabroodjes of tortilla\’s.